Wyniki I etapu Konkursu Kulinarnego dla KGW z Powiatu Garwolińskiego "Ziemniak w Polskiej Tradycji Kulinarnej Ziemi Garwolińskiej"
Znamy wyniki I Etapu Konkursu Kulinarnego dla KGW z Powiatu Garwolińskiego !!!
Po ocenie 41 zgłoszeń pod względem spełnienia warunków określonych regulaminem i tematyką konkursu, wyglądem potrawy, dekoracją i estetyką potrawy prezentowaną na zdjęciach oraz oryginalnością przepisu komisja konkursowa wyłoniła 13 uczestników którzy przechodzą do finałowego etapu, który będzie miał miejsce 4 sierpnia 2024 r. w Miętnem podczas III Festiwalu Etnograficznego Powiatu Garwolińskiego.
Decyzją Komisji do kolejnego etapu zakwalifikowały się następujące Koła:
1. KGW w Pogorzelcu ( 114 p.)
2. KGW Trzcianka ( 106 p.)
3. KGW w Kamionce ( 102 p.)
4. KGW w Miętnem ( 101 p.)
5. KGW „Sami Swoi” w Miastkowie Kościelnym ( 101 p.)
6. KGW „Krystynianki” z Krystyny ( 100 p.)
7. KGW „Damianowianki” w Damiaowie ( 98 p.)
8. KGW w Trojanowie ( 98 p.)
9. KGW „Kacprowianki” z Kacprówka (97 p.)
10. KGW „Zwolnaki” w Zwoli ( 97 p.)
11. KGW w Starej Hucie ( 96 p.)
12. KGW w Stefanowie ( 96 p.)
13. KGW „Paryżanki” z Parysowa ( 96 p.)
Gratulujemy wszystkim którzy wzięli udział w konkursie i widzimy się 4 sierpnia na III Festiwalu Etnograficznym Powiatu Garwolińskiego z przygotowanymi potrawami.